Napsali o nás – Ivo Moravec, HOPB: Vážíme si občanů, kteří myslí na naše město

Pravidelnou součástí jednání českobudějovických zastupitelů je vystoupení občanů. Úderem 13. hodiny mohou přihlášení přistoupit k řečnickému pultu a během pěti vymezených minut říct, co mají na srdci. Na uplynulém zasedání zastupitelů 20. 3. 2017 využili tuto možnost čtyři českobudějovičtí občané. Až na jednu výjimku si nepřišli postěžovat, co konkrétně jim vadí v jejich bezprostředním okolí. Přišli proto, aby nás, jejich zástupce, motivovali ke komplexnějšímu zamyšlení nad směrováním budoucího rozvoje města.

A tak například paní Štěrbová se ve svém vystoupení zaměřila na kultivaci a kvalitu veřejných prostranství, přičemž se odkazovala na pražského architekta Petra Kučeru. Kdo chtěl, mohl si posléze najít, že tento mladý absolvent ČVUT se v rámci svých četných aktivit snaží hledět do budoucna a probudit zájem veřejnosti o městský prostor a jeho utváření.

Také pan Turek vystoupil s působivou prezentací a přednesl společnou výzvu spolků T.G.M. Nové Vráto a Domovina za „Moderní město jako místo k životu“. Ta apeluje na nás, zastupitele, abychom nevnímali České Budějovice pouze jako dopravní uzel a dojezdový terminál, ale jako místo, kde se bude dobře žít obyvatelům všech věkových kategorii a které bude přátelské i k jeho návštěvníkům. Zmiňované spolky občanů nás mimo jiné upozorňují na to, že život v našem městě mnohdy ztrácí pro lidi půvab a řada z nich se proto stěhuje do příznivějšího prostředí za hranicemi města. K nápravě proto doporučují například posílit úlohu útvaru hlavního architekta a záměry, které mají zásadní vliv na život zdejších obyvatel, prezentovat a s občany diskutovat už v samém počátku plánování.

Hnutí Občané pro Budějovice si upřímně váží těch, kteří se zamýšlejí nad možnou strategií zlepšování kvality života svých spoluobčanů a navíc neváhají pro to něco udělat. Třeba už tím, že si dají práci s přípravou svých vystoupení a neváhají je přednést zastupitelům. Je teď na nás, abychom o vyřčeném vážně přemýšleli a aby tyto podněty nezapadly. Za náš zastupitelský klub HOPB mohu slíbit, že se o to budeme ze všech sil snažit.

Ivo Moravec, předseda hnutí Občané pro Budějovice

Převzato ze stránky: www.obcaneprobudejovice.cz/zpravy/vazime-si-obcanu-kteri-mysli-na-nase-mesto/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *